Ostekrem med marengs

4 personer

 

Ha temperert kremost, creme fraiche og melis i en kjøkkenmaskin med visp. Pisk sammen til luftig kremkonsistens, skrap frøene av en vaniljestang i kremen og riv det ytterste laget av to sitroner i, vend godt inn med en slikkepott.

 

Pisk eggehviter og sukker sammen til stiv marengs. Når marengsen er klar skal du kunne snu bollen på hodet uten at den renner ut. Marengsen skal være blank og glatt, ikke knudrete i konsistensen, da har du pisket for lenge. Husk å alltid bruke ren og tørr bolle, helst i stål.

 

Stryk så marengsen ut på bakebrett med bakepapir, ca. ½ cm tykk, stek på 80ºC til den har tørket helt avhengig av ovn tar dette alt fra 3-8 t. Avkjøl marengsen og knekk den opp i litt store, tilfeldige flak.

 

Legg opp desserten i dyp tallerken med en god skje ostekrem i bunnen, masse valgfrie bær og dekk så med marengs og Fjellurts Sommerdrøm eller Vinternatt kakepynt.

Innholdsliste

Ostekrem:
300 g kremost
200 g creme fraiche
1 vaniljestang
250 g melis

Det ytterste laget fra to sitroner, revet
Fjellurts Sommerdrøm eller Vinternatt kakepynt

Marengs:
3 eggehviter
150 g sukker